Automaatrijders opgelet! Hortende of slecht schakelende automaat? Laat uw automaatbak spoelen.

 

Door vervuiling van de automaatolie raken oliekanalen verstopt en lamellen vervuilt, met onprettig rijgedrag tot gevolg. Voorkom dat u duizenden euro’s moet spenderen voor het vervangen of reviseren van uw automaat en ververs de olie en spoel en reinig de bak om de 90.000 kilometers (meestal de vervangingstermijn van longlife automaatolie aangegeven door oliefabrikanten), DGS-bakken om de 60.000 kilometer. Vraag informatie over uw merk/type bij ons op! Het reinigen en spoelen (flushen) van de automaat, koppelomvormer en warmtewisselaar behoort dus tot het onderhoud van de auto. Zie het als voorzorgsmaatregel om problemen te voorkomen. Bij slecht schakelende of niet schakelende automaatbakken kan het zelfs zijn dat dit proces de automaat nieuw leven in blaast. Maar u kunt zich voorstellen dat we daar helaas geen garantie op kunnen geven.

 

Van de uitgevoerde verversingen geeft het merendeel van de klanten aan, merkbaar verbetering te voelen in het schakelen van de automaat: stiller, vloeiendere overgangen en sneller accelereren! “Had ik veel eerder moeten doen”, is een veelgehoorde kreet.

De apparatuur waarmee wij werken, ververst de olie in zijn geheel en niet slechts de 35% zoals bij een reguliere verversing technisch mogelijk is. Hiervoor wordt het apparaat in serie geplaatst, de olie op temperatuur gebracht, een reiniger toegevoegd en de automaatbak bediend. Tot wel 20 liter olie wordt door de versnellingsbak geflushed totdat de bakolie helder kleurt en volledig is vervangen.

 

Richtprijs voor verversing inclusief reiniger, olie en BTW 350,- euro. Indien aanwezig is het mogelijk het automaatbakfilter te vervangen; de richtprijs hiervoor is 45 euro.